PlamCom.net – Пламен Илиев

Добре дошли в моя уебсайт!

Казвам се Пламен Илиев и се занимавам с уебдизайн и програмиране!

На този сайт може да научите повече за мен!

За мен и програмирането и уебдизайна

С програмирането се запознах 90-те години на миналия век – с програмиране на BASIC на тогава съвременните български компютри Правец 8. Първите интернет страници съм писал 1998 година, предимно за да вграждам в тях Java аплетите, които тогава пишех, а първият по-голям уебсайт направих 2000 година – сайта на училището, в което  тогава преподавах по информатика.

През годините съм изучавал различни езици и среди за програмиране – като студент по Математика в Софийския университет започнах да уча програмиране с езиците Turbo Pascal и FORTRAN 77. По-късно започнах да изучавам усилено C и C++, след това Visual C++, Visual Basic, Object Pascal, Delphi , SQL, след това Java, HTML, JavaScript, CSS. По-късно, в магистърската програма по Информатика, която завърших с пълно отличие, продължих с изучаването на C/C++, Java, J2SE, J2EE, релационни бази данни, SQL, MS SQL Server, UML диаграми и Rational Rose, HTML, JavaScript и CSS. Бил съм и хоноруван асистент по програмиране на Java към ФМИ на Пловдивския университет. От 2005 година започнах да уча PHP и MySQL и да правя сайтове с тях.

Изучавал съм както функционално, така и обектно ориентирано програмиране, изграждане на приложения за Windows, клиент-сървър технологията и изграждане на трислойни и многослойни приложения, както и Интернет приложения.

Имах фирма за програмиране и уебдизаин, работил съм и като фриилансер по различни проекти и почти всички сайтове, които съм правил са били динамични, със собствена система за управление на съдържанието, изработена за нуждите на конкретния сайт, написани на PHP, HTML, JavaScript, CSS  и база данни MySQL. Правил съм и сайтове с готови CMS системи за управление на съдържанието – предимно електронни магазини с osCommerce, както  и отделни сайтове с Drupal, Joomla и WordPress.

2017 започнах да уча C# и следващите години съм водил обучение по програмиране на C# на ученици по програмата на MOH и СофтУни – „ИТ Кариера“.

Моето образование

Образованието на човека е показател за неговите качества, способности, знания и умения.

През годините съм търсил знания и умения и да се образовам в различни области на живота и съм придобил четири висши  образования. Какво е моето образование, можете да видите по-долу.

СУ "Климент Охридски"
Математика
Магистър

Квалификация: Математик
Специализация: "Числени методи и алгоритми"
Втора специалност:"Учител по Математика"

Тракийски университет
Стара Загора
Информатика

Едногодишна професионално-педагогическа специализация за придобиване на
специалност: Учител по Информатика и ИТ

ПЕГ "Бертолт Брехт"
Пазарджик
Средно образование

Езикова гимназия
Първи чужд език Немски език
Втори чужд език Английски език

Някои от сайтовете, които съм правил